Menu

Secció d'Atletisme del Laietània

Més de 90 anys d'història atlètica!

joomplu:2517

El Centre Atlètic Laietània de Mataró, és un Club atlètic amb més de 90 anys d’història que afronta una renovació amb la il·lusió de seguir creixent amb una filosofia integrativa on cada atleta pugui sentir que #SomLaietània amb sentiment i fidelitat cap als nostres colors. Tenim una llarga trajectòria promovent l’atletisme de promoció i tecnificació, absolut i veterà. El nostre club d’atletisme consta d’una escola d’atletisme per a nens a partir de sis anys, i d’un cos tècnic composat per qualificats entrenadors que comprenen les diferents disciplines del nostre esport: velocitat i tanques, salts verticals, salts horitzontals, mig-fons i fons, marxa, proves combinades i llançaments.

joomplu:2518

Els nostres reptes com a Club a mig i llarg termini és ser capaços de crear una bona base a l’escola d’atletisme amb un servei de qualitat i la pràctica del nostre esport amb una correcta línia pedagògica i esportiva, primant la formació com a persona del nen/a per davant del seu rendiment esportiu. Entre altres accions estem a punt d’engegar nous programes amb escoles de primària i secundària amb el suport de diferents institucions. Tenim clar que per sobre del resultat final de la pràctica de l’atletisme, tots plegats valorem més el camí recorregut i les experiències guanyades durant els anys esportius dels nostres esportistes. A part, en aquest recorregut per les diferents categories i com a club que participa en competicions regulades per la RFEA (Real Federación Española de Atletismo) i la FCA (Federació Catalana d'Atletisme) esperem que els nostres atletes tinguin l’objectiu competitiu i la motivació de participar amb els nostres equips federats als diferents campionats de clubs que tenim per davant, tenint en un futur a mig termini el Campionat Nacional de Primera Divisió com a fita esportiva per clubs que volem assolir. Facilitar a tots aquells atletes que volen aspirar a tenir el seu màxim nivell esportiu i alhora, permetre que aquells que volen practicar l’atletisme i gaudir-ne dels seus beneficis tinguin també el seu espai amb nosaltres, serà la nostra tasca principal per gaudir tots plegats de l’atletisme al nostre club.

Com treballem?

Escola d’atletisme: De 6 – 12 anys.

El nostre objectiu és crear una escola d’atletisme que sigui capaç de difondre els valors de l’esport, fer gaudir a tots els nens del nostre esport i ensenyar-li els fonaments inicials i tècnics de l’atletisme a través del joc començant a desenvolupar les seves capacitats en les fases sensibles de l’aprenentatge. L’Escola és la nostra eina per aprendre i formar. És irrenunciable per nosaltres respectar les diferents fases de creixement dels nens per davant de la recerca de resultats esportius. Els veritables esportistes en aquestes edats, resideixen en escoles que busquen per davant de tot la formació i l’aprenentatge de les diverses capacitats a les edats on les fases sensibles de desenvolupament conviden a construir en lloc de buscar resultats de rendiment.

(Pot estar en un quadre amb fons de color suau que es ressalti aquesta informació?) *Com a curiositat, transmetem el missatge que les Federacions a les quals estem afiliades ens fan arribar cada temporada mitjançant estudis estadístics que els millors atletes dels rànquings en les categories de promoció, no arriben a l’ excel·lència esportiva i tenen un prematur abandó de la pràctica esportiva.

Quadre tècnic escola d’atletisme:
- Mercè Barris - pre-benjamins: dilluns i dimecres de 18-19.30h, dissabte de 10-11.30h.
- Irene Betriu – categoria benjamins: dilluns i dimecres de 18-19.30h, dissabte de 10-11.30h.
- Anna Silva – categoria alevins: dimarts i dijous de 18-19.30h, dissabte de 10-11.30h.
- Mercè Barris – categoria infantil: dimarts i dijous de 18-19.30h, dissabte de 10-11.30h.
- Jordi Vallés – categoria cadets: dimarts i dijous de 18-19.30h, dissabte de 10-11.30h.
- Martí Varela – escola de perxa: dimecres i divendres de 18-19.30h.

joomplu:2520

Grups especialitats: 12 anys – absoluts i veterans.

Una vegada acabada la seva etapa a l’escola d’atletisme és moment d’especialitzar-se en aquelles proves on el nen senti més motivació i, perquè no, senti que està més dotat. És hora d’ incorporar-se a un o diversos grups d’especialització a través del propi desitg de l’atleta assessorat pel seu tècnic de l’escola. Que el nen/a gaudeixi i practiqui la disciplina escollida amb motivació segueix sent l’objectiu més important.

En els grups d’especialitats s’està en mans de professionals qualificats i titulats formats per la Real Federación Española de Atletismo, la Federació Catalana d'Atletisme o l’Institut d’Educació Física de Catalunya entre d’altres. Ja fa anys, el Centre Atlètic Laietània aposta per un quadre tècnic qualificat d’especialitats, difícil de trobar en altres clubs i amb un grup d’ entrenadors on els darrers anys s’han aconseguit internacionalitats  en disciplines de Velocitat, Salts horitzontals i verticals o Mig-fons. Dintre del nou full de ruta que hem començat a traçar, hem renovat el nostre quadre tècnic amb nous entrenadors que estem segurs que seguiran els excel·lents resultats aconseguits pels seus predecessors i tenen la plena capacitat i solvència per guiar els passos i preparar els nostres atletes per assolir els seus reptes personals (competitius i no competitius) respectant les regles del joc net i amb integritat.

Quadre tècnic grups especialitats:
- Francisco López
- Adrià Puig
- Andreu Novakosky
- Anna Silva
- Jordi Vallés
- Valero Blasco (entrenador vinculat)

joomplu:2519

Tinguis l’edat que tinguis, pots venir a provar de fer atletisme i gaudir de l’esport rei en un entorn com és la Pista Municipal d’atletisme de Mataró. Vine a conèixe’ns  de dilluns a divendres a partir de les 17.30h o consulta’ns qualsevol dubte omplint el següent formulari de contacte. Thi ’esperem!

Contacte: atletismelaietania@gmail.com

Formulari de Contacte Secció d'Atletisme Laietània


qlForm generator by ql.de

Secció d'Atletisme del Laietània

Subscripció a aquest canal RSS

Col·laboradors del Laietània