Història del Club

DES DE 1925

Centre Atlètic Laietània

DES DE 1925

El Laietània és una de les entitats esportives d’aquest país amb més solera. Va néixer amb el nom de Grup Excursionista Layetània als anys vint del segle passat amb una clara vocació popular. Ben aviat la secció d’atletisme va guanyant protagonisme fins que, després d’esdevenir una secció autònoma l’any 1932, acaba fent del Laietània un club exclusivament atlètic el 1935.

Aquests anys el Laietània creix en prestigi i acaba sent un referent per l’esport mataroní i català. A les seves competicions s’hi apleguen gernacions atretes per les gestes dels atletes mataronins, amb el temps mítiques figures d’aquest esport.

Els anys de la Guerra Civil (1936-1939) són especialment letals per als clubs esportius i el Laietània està a punt de desaparèixer, però gràcies al president del Centre això no acaba sent definitiu. Tot i la postguerra, amb el suport de socis i d’atletes que han sobreviscut el conflicte bèl·lic aconsegueix que segueixi bategant l’atletisme al Centro Atlético Layetana, amb el nom castellanitzat per les noves circumstàncies polítiques que es viuen al país.

L’any 1948 i després d’uns anys en què es veu perillar la continuïtat del Centre per la manca d’instal·lacions esportives, es recupera l’Stadium o el popularment conegut camp d’esports Mossèn Plandolit. Després d’una gran inversió en costoses obres de condicionament, la perseverança de la gent del Laietània en la tasca de promoció dóna com a magnífic resultat la incorporació de tota una generació de joves atletes, que renoven l’equip i que proporcionen al club grans esportistes i triomfs.

Als anys 40, també s’hi aplega una efímera representació femenina d’atletes que, a finals dels 60, irromp amb una gran força al club i sorgeix una representació d’esportistes d’una gran qualitat i vàlua.

Ara bé, no serà fins als anys 60-70 que la història del Laietània fa un gran gir. D’una banda, la pressió de la directiva a les autoritats locals perquè construeixin l’estadi d’atletisme a Mataró dóna els seus resultats el 1975. Però també i en paral·lel, la voluntat per donar un creixement al club perquè sigui no només centre per a la pràctica esportiva sinó també punt de reunió i de lleure familiar.

La tasca de tota una nissaga de directius culmina en la construcció del Complex Esportiu-Recreatiu. El bon nom del Club i el ple funcionament del nou Complex atreu un gran nombre de socis, que fan possible les expectatives de centre social i de lleure, i amb l’estadi municipal com a vertebrador de l’activitat esportiva, el club aconsegueix superar quant a nombre d’atletes practicants les seves fites històriques.

NORMATIVA

Descarrega la normativa interna
del nostre Club

QUOTES

Et mostrem les quotes de tots els nostres serveis i subscripcions.

ESTATUTS

Descarrega els
Estatuts del nostre Club

La Junta

Jordi Arderiu i Marsol President
Ricardo Alvarez Mera Secretari
Miquel Gilabert Lloveras Tresorer
Joan Josep Herraiz Martinez Vocal
Mercè Calpe Duran Vocal
Berta Losada Gonzalez Vocal
Miquel Just Linares Vocal
Pere Moya Ruiz Vocal